Általános információk  
Aktuális rendezvény  
Szakmai program
Szabadidő programok  
Regisztráció  
   
 

A KONFERENCIA ELMARAD

„Egészségügy 5 Dimenzióban”

2020. szeptember 01-én 9:00 órai kezdettel

Budapesten a ENSANA Thermál Hotel Margitsziget-ben

Lobby

Program

A délelőtti program levezető elnökei:
dr Lehoczky Péter Medicina 2000 Magyar Járóbeteg Szakellátási Szövetség korábbi elnöke, XI. kerületi Szent Kristóf Rendelőintézet Nonprofit Kft. főigazgató

Moderátor:
dr Kovács Zoltán
a szervezőbizottság elnöke

09:00

Köszöntés és nyitó ceremónia

 

09:10 - 9:40

A magyar egészségügy kitörésének lehetőségei a COVID-19 okozta válsághelyzetből. Elérkezett az idő az újraindítás stratégiájának és operatív lépéseinek kidolgozására

dr Rácz Jenő korábbi egészségügy miniszter, a 'Kórházszövetség korábbi elnöke, volt korház főigazgató-főorvos

 

09:45 - 10:05

Hogyan élték át a háziorvosi ellátásban dolgozók a Covid-19 járvány első hullámának megpróbáltatásait? - és hogyan érzékelték ezt a betegek? Milyen segítséget kaptak a hatóságoktól, önkormányzatoktól, lakosságtól és a médiától? Hogyan tovább?

dr Békássy Szabolcs országos kollegiális vezető főorvos, a HAOSZ alapítója, vezetője

 

10:10 - 10:30

Újratervezés. A járvány első hullámának kezelése során szerzett tapasztalatokról, a járóbeteg-szakellátás helytállásáról, az új innovatív módszerek és eszközök használatáról. Felkészülés a járvány második hullámára.

dr Pásztélyi Zsolt Medicina 2000 Magyar Járóbeteg Szakellátási Szövetség elnöke

 

10:35 - 11:00

A legrosszabbra készültek, de legjobb teljesítményük szerint léptek fel a COVID-19-es koronavírus fertőzés terjedésének megállításában. Milyen tapasztalatokat gyűjtött be az OMSZ munkája során és hogyan készül a második hullámra?

dr Csató Gábor az Országos Mentőszolgálat főigazgatója

 


11:00-11:30 SZÜNET

Boróka bár


11:30 - 11:55

Sürgősségi ellátás a járvány idején. Milyen strukturális, tárgyi, személyi, szakmai hiányosságokat tárt fel a járvány „vészhelyzeti” forgatókönyve? Milyen kipróbált és bevált innovatív elképzelések/javaslatok/eszközök hasznosíthatóak a jövőben az egészségügyi ellátórendszer működésében?

dr Pető Zoltán Szegedi Tudományegyetem Szent-Györgyi Albert Klinikai Központ Sürgősségi Betegellátó Önálló Osztály intézményvezető docense

 

11:55 - 12:25

Valódi értékeink

dr Ficzere Andrea a Magyar Kórházszövetség elnöke, az Uzsoki Utcai Kórház  Semmelweis Egyetem Általános Orvosi Kar Egyetemi Gyakorlókórház főigazgató-főorvosa

 

12:30 - 13:00

Amikor a „Vírus” című katasztrófafilm víziója a hétköznapok pokoli valóságává válik.  Felkészülés a második hullámra, a XXI. sz. egészségügyi kihívásaira. Mit tudunk jelenleg a vírusról, hogyan változik a vírus jellemzőinek, természetének tudományos megítélése, hogyan fejlődik a járványkezelés terápiás arzenálja?

Prof. dr Jakab Ferenc  a PTE Klinikai Központ tanszékvezető egyetemi tanár, laboratórium vezető, virológus, PTE, TTK Tudományos Dékánhelyettes, Szentágothai János Kutatóközpont, Virológiai Nemzeti Laboratórium

 


13:00-14:00 EBÉDSZÜNET

Platán Étterem

 

14:00 - 14:25

A MOK elképzelései és tervei egy korszerű egészségügyi ellátórendszer megvalósításáról, az orvosok méltányos javadalmazásáról és a szakma presztízsének helyreállításról.  Hol tart ma az önként vállalt többletmunka megtagadásának MOK által meghirdetett akciója? Milyen hatással lenne az akció sikere az ellátórendszer működőképességére?

dr Kincses Gyula a MOK elnöke

 

14:30 - 14:55

Járványveszély itthon és a nagyvilágban. Hogyan lehetne a jövő egészségügyét, ellátórendszerét felkészíteni arra, hogy alkalmas legyen a járvány megfékezésére, következményeinek orvoslására és egyszersmind alkalmas a „hagyományos” beteg- ellátására is?

Prof. dr Merkely Béla a Semmelweis Egyetem rektora

 

15:00 - 16:30

„Tanulmány és vezetői összefoglaló a magyar egészségügy lehetséges értékalapú átalakításáról” című dokumentum publikus megállapításáról, valamint felkészülés a COVID-19-es járvány második hullámára.

Prof. dr Horváth Ildikó az EMMI Egészségügyért felelős államtitkárság államtitkára
/felkérése folyamatban/

Prof. dr Horváth Ildikó

 

16:30

Kérdések és válaszok.
A konferencia zárása.

ENSANA Health Spa Resort Hotel Margitsziget

A szervező bizottság a program változtatásának jogát fenntartja. Programunkat a felkért előadók tudtával, beleegyezésével állítottuk össze. Az előadások címei többnyire a szervezőbizottság által választott címek, utalva a felkérésben felvázolt témakörre.
Programunk legfrissebb változata mindig megtalálható honlapunkon. Cím: www.oen.hu Mi több Tisztelt Partnereink évek óta értesítést kapnak e-mailben az esetleges lényeges változásokról. Kérjük szíveskedjen figyelemmel kísérni a beérkező leveleit és honlapunkat