Általános információk  
Aktuális rendezvény
Szakmai program  
Szabadidő programok  
Regisztráció  
   
 

MEGHÍVÓ

Tisztelt Hölgyem, Uram! Kedves Kolleganő/Kollega Úr! Tisztelt potenciális Vendégünk!

Ezúton is szeretnénk felhívni megtisztelő szíves figyelmét szokásos évadnyitó egészségügy-politikai rendezvényünkre, az

ÖEN/ Egészségügy 5 Dimenzióban Téli szimpóziumá-ra,

mely 2020. január 14-én 9:00 h-kor kerül megrendezésre,

Budapesten, az ENSANA Health Spa Resort Thermál Hotel Margitsziget Magnolia termében.

Magnolia terem

Hírek, információk, dezinformációk zúdulnak ránk az egészségügy működési anomáliáiról nap, mint nap. Kinek higgyünk? Mi az igazság az ellátórendszer működésével kapcsolatos kritikákban, - és mi nem? Mit tehet a Kormány és mit tehetünk mi egészségügyi dolgozók egy jobban működő és fenntartható egészségügyi rendszer megvalósítása érdekében és mit nem? Mit tehet az egyén és a társadalom saját egészségének megóvása, jobbítása érdekében? Mit tesznek a nálunk fejlettebb európai országok - elkerülve a buktatókat, zsákutcákat és keserű csalódásokat - az egészségügy XXI. század egészségügyi kihívásaira reagálva - és mit nem? ... és a végtelenségig sorolhatnánk a kérdések áradatát.

Célunk továbbra is az; hogy hitelesen és őszintés bemutassuk az egészségügy működési anomáliáit és az ellátórendszer korszerűsítését szolgáló kormányzati programok várható hatásait, mellékhatásait egyaránt. Közvetlen és nyílt eszmecsere formájában egyetlen rövid nap alatt időről-időre áttekintsük lehetőségeink, korlátaink és mozgásterünk határait. A mindennapi munkában is jól hasznosítható praktikus ismeretanyagot nyújtsunk, a közéleti hírek zűrzavarában is biztos eligazodást jelentő korrekt információkat ajánljunk fel Önöknek, melyek hozzájárulhatnak az egészségügy-politikai tervek, valamint az ellátórendszer működési rendellenességeinek megértéséhez, ok-okozati összefüggéseinek helyes értelmezéséhez.

Mindezt felkért előadóink; ismert egészségpolitikusok, világot járt szakemberek, nemzetközi hírű egyetemi tanárok, nagy tekintélyű gyakorló egészségügyi intézményvezetők, az egészségügyi dolgozók véleményét tükröző érdekképviseleti szervek képviselőinek, valamint a szakma kiválóságainak tolmácsolásában.

Hitet vallunk az autentikus forrásokból származó hiteles, korrekt tájékoztatás, és az interaktív megközelítés mellett. Az önálló előadások mellett egyre nagyobb hangsúlyt fektetünk a nyílt  konzultációk lehetőségére, melyek során vendégeink és a témakör közvetlen érintettjei is elmondhatják véleményüket, kételyeiket, tapasztalataikat.

Regisztrálok a konferenciára

Milyen újdonságokkal készülünk januári szimpóziumunkra?

Szeptember elején került hivatalos bejelentésre, hogy Ensana márkanév alatt egyesült Európa 26 legismertebb és legrangosabb gyógy-szállodája, köztük öt magyarországi hotel. Ezzel a Danubius Health Spa Resort márkanevet az Ensana Health Spa Hotel brand-név váltja fel idehaza.

Az Ensana név az „egészség” és a „gyógyulás” szavak latin megfelelőiből származik, és jól tükrözi a márka elsődleges céljait. Véletlenszerű, avagy sorsszerű volt az „egymásra találás”, mely közös értékrendünkben is megnyilvánul?- ma már nem kérdés. Mindezek alapján úgy gondoljuk, hogy a számunkra oly kedves „Thermál Hotel Margitsziget” teljes fizikai és arculati megújulása bennünket is kötelez.

Milyen témakörök feldolgozása várható januári programunkban?
Január 14-én - többek között-  szó lesz a következő kérdésekről:

 • A magyar egészségügy helyzete, megítélése, eredményei/hibái az Európai Bizottság jelentése alapján. Ráfordítás, hozzáférés, minőség, eredményesség, versenyképesség.
 • Az alapellátás megerősítéséről, új feladatairól, és időszerű megújulásáról. „Három generációval az egészségért” Praxisközösségek a láthatáron.
 • Járási egészségügyi központokba szervezett járóbeteg-ellátás: Alap- és szakellátás,  EFI, háziorvosi ügyelet és mentő szerepel a hírekben.
 • Kis kórházak  veszélyzónában - jövőképpel és jövőkép nélkül.
 • A vastagbélrák-szűrés ütemterv szerinti  megvalósításáról. A szűk keresztmetszetről. Romló mutatók a kórházi fertőzésekről szóló jelentésben. Mi az igazság?
 • Két tűz között. „Az adósságállomány növekedése nagyrészt visszavezethető menedzsment döntésekre.” - állítja a PM. Megállítható-e a növekedési tendencia? Ha igen, hogyan?
 • Milyen feltételek mellett lehetséges az egynapos ellátások számának, volumenének további növelése?
 • Változások a kórházi adósságállomány kezelésében. Ki a felelős? A finanszírozási rendszer felülvizsgálatát ígéri a Pénzügyminisztérium államtitkára az intézményi ellátásban.
 • „A költségvetés köszönőviszonyban sincs a valósággal”- állítja a Magyar Kórházszövetség
 • Akkor most „nem az orvos kevés, hanem az intézmény sok” a magyar egészségügyben?
 • Milyennek látják helyzetüket és jövőjüket a rezidensek - a Magyar Rezidens Szövetség szerint?
 • Hatékony terápia lehet-e a krónikus szakdolgozó hiányra a kormány által kiírt, az egészségügyi szakdolgozók utánpótlás-ösztönzését szolgáló Széchenyi 2020 program?
 • Új szelek fújnak a MOK háza táján. Transzparens, hálapénz-mentes egészségügyet, betegbiztonságot és az egészségügyi dolgozók tisztes megélhetését, munkakörülményeinek javulását garantáló ellátórendszert!   

Tájékoztatjuk Tisztelt Vendégeinket, hogy részletes programunkkal 2019. december 16-án jelentkezünk, mely megtekinthető honlapunkon, a szakmai program fejezetben. A program megjelenéséről, - engedelmével - e-mailben elküldött figyelem felhívással élünk.

Ajánljuk a konferenciát mindazoknak,

 • akiket érdekel a XXI. századi magyar egészségügyi ellátórendszer helyzete, jövőképe
 • akiket hivatásuk, munkájuk, vagy egészségi állapotuk az egészségügyhöz köt.
 • Akiknek munkaköri kötelességük az egészségügyben történtek naprakész ismerete
 • akinek fontos, hogy megőrizzük a közösségi egészségügy nemes hagyományait és gyarapítsuk értékeit.
 • Akik felismerték, hogy a jövő kihívásaira nem lehet a régi megoldásokkal válaszolni, mert az idő elhaladt felettünk.

Jelentkezés, fizetési és lemondási feltételek

Az online regisztrációról e-mail-ben visszaigazolást küldünk. A honlapon megtalálható és kitöltött "Jelentkezési lap" elküldése után a visszaigazoló levél mellékleteként egy díjbekérőt küldünk e-mailben,melyet kérünk 8 napon belül kiegyenlíteni szíveskedjenek. A fizetést követően kerül kiállításra a számla, melyet postázunk Önöknek a regisztrációnál megadott címre. Az online regisztráció megrendelésnek minősül.

Lemondást a részvételi díj teljes visszafizetése mellett legkésőbb a rendezvény napja előtt 10 nappal, január 04-én 12 óráig kizárólag írásban az oenkonferencia01@gmail.com címre küldve  fogadunk el. A határidő után a részvétel átruházható, de a teljes díjat ki kell fizetni. Mivel az online jelentkezés megrendelésnek minősül, ezért utólagos reklamációkat a lemondási határidő után  nem fogadunk el. Ebben az esetben is a (bennünket kötő szállodai kötbérszabályok miatt) a teljes összeget ki kell fizetni.

Szeretettel várjuk Önöket január 14-én Budapesten az ENSANA Heath Spa Resort Thermál Hotel -ben!
Időpont: 2020. január 14.
Helyszín: Budapest, Margitsziget

Regisztrálok a konferenciára