Általános információk  
Aktuális rendezvény
Szakmai program  
Szabadidő programok  
Regisztráció  
   
 

Meghívó

Tisztelt Vendégünk!

Ezúton szeretnénk felhívni megtisztelő szíves figyelmét hagyományos évadnyitó rendezvényünk következő találkozójára, az ÖEN XXII. konferenciájára, melyet

„Egészségügy 5 Dimenzióban” címmel

2018. augusztus 30-án 9:00 órai kezdettel rendezünk meg

Budapesten, a Danubius Health Spa Resort Hotel Margitsziget Star Auditóriumában

Konferenciánk programjának gondolat-tartalmi vezérfonalát a kormányzati szinten megfogalmazott célok, eszközök, „hangsúly eltolódások”, prioritások; egészségügy-politikai elképzelések alkotják. Deklarált kormányzati célkitűzés, „a népbetegségek radikális visszaszorítása, akár az egészségügy ésszerűsítésével, erős ösztönzők bevezetésével is.” (OV) „Prioritás lesz az egészségügyben a gyermekgyógyászati, a mentálhigiénés, továbbá a keringési és daganatos megbetegedések, valamint a mozgásszervi betegségek ellátásának javítása. „Kiemelten kell kezelni a népbetegségek megelőzését, gyógyítását, az alapellátás megerősítését, a sürgősségi ellátás és a mentés összehangolt működését is.” (Kásler Miklós) Ha mindehhez még hozzávesszük a bérfelzárkóztatásra és az ellátórendszer fejlesztésére (EBP) vonatkozó kormányzati elkötelezettséget is, akár azt is mondhatnánk, hogy grandiózus egészségügy-politikai cselekvési terv van kibontakozóban. Programunkban elsősorban ezekre a feladatokra koncentrálunk.

A kormányzati elképzelések és a dicséretes célok mögött rejlő részletek megismerése végett felkértük a szaktárca nagyra becsült vezető tisztségviselőit, valamint az változásban érintett területek jeles képviselőit, hogy ismertessék elképzeléseiket a tervezett koncepciókról és azok lehetséges hatásairól/mellékhatásairól - egyaránt. Szakmai programunkkal június végén jelentkezünk.

Egészségügyi körökben jól ismert rendezvénysorozatunk évente két alkalommal kínál lehetőséget az egészségügy szereplői számára aktuális kormányzati tervek, koncepciók meghallgatására, egészségügy-politikai kérdések megvitatására, valamint a jövő vizionálására - a Margitsziget páratlan szépségű épített és természeti környezetében 22. éve már.  Éljen Ön is a kiváló lehetőséggel!

Vendégeink: intézményvezetők, orvosok-, szakdolgozók érdekképviseleti és szakmai szervezeteinek vezetői, önkormányzatok, civil szervezetek, és az egészségipari beszállítók képviselői. Előadóink: miniszterek, államtitkárok, egészségügy-politikusok, egyetemi tanárok, intézményvezetők, szakmai- és érdekképviseleti szervek vezetői, ill. képviselői. Rendezvényeinkről bővebb információ található honlapunkon. Cím: www.oen.hu. A konferenciáinkon elhangzottakról a weborvos.hu, az Orvosok lapja részletesen, valamint a közéleti média is aktuálisan beszámol.

Reméljük, nincs akadálya annak, hogy vendégeink között üdvözölhessük Önt is a Margitszigeten. Találkozzunk az egészségügy-politika nyárvégi fórumán a megszépült Danubius „Thermál” Hotelben!

Budapest, 2018. június 10.

Viszontlátásra a konferencián.

Dr Kovács Zoltán