Általános információk  
Aktuális rendezvény
Szakmai program  
Szabadidő programok  
Regisztráció  
   
 

SZEPTEMBER 01-RE MEGHIRDETETT KONFERENCIA AZ ALÁBBI OKOK MIATT ELMARAD

Tisztelt Kolleganők, Kollega Urak! Kedves Vendégeink!

Ezúton értesítjük Önt és minden kedves vendégünket arról, hogy a 2020. szeptember 01-re, Budapestre, a margitszigeti Thermál Hotelbe  meghirdetett rendezvényünk,

az Egészségügy 5 Dimenzióban című konferenciánk,

 a legjelentősebb szaktekintélyek által prognosztizált és a közeljövőben várható járványügyi helyzet
rosszabbodás miatt

ELMARAD.

Úgy gondoljuk, hogy a tőlünk jogosan elvárt felelősségtudatos magatartás miatt nem tehetjük meg, hogy kockáztassuk azok egészségét, akik évek/évtizedek során megtiszteltek bennünket hűségükkel,  bizalmukkal és részt vettek konferenciáinkon és szimpóziumainkon. Ezért most - a 24 éves pályafutásunk során először - fájó szívvel -, de konferenciánk elmaradásáról kellett döntenünk, abban a reményben, hogy 2021-ben ismét találkozhatunk Önnel/Önökkel, aktuális programot, és maradandó élményeket ígérve Magyarország egyik legszebb természeti és építészeti környezetében. Friss hírekkel honlapunkon, a www.oen.hu-n  időben jelentkezünk.

Addig is jó egészséget, valamint sok sikert kívánunk Önnek, és munkatársainak a járvány leküzdéséhez!

2020. augusztus 19.

Kollegiális üdvözlettel:

Dr Kovács Zoltán   


 

MEGHÍVÓ

Tájkép csata után.

A COVID-19 nevű világjárvány tombolása alatt a többé-kevésbé időben meghozott kormányzati intézkedések eredményeként, - nem kis részben az egészségügyben dolgozók áldozatos munkájának, önfeláldozásának köszönhetően, ill. az emberek fegyelmezett magatartásának következtében - a járvány pusztítása a közelmúltban átélt/megismert apokaliptikus rémálomhoz képest jelentősen mérséklődött, a probléma kezelése a legtöbb európai ország, így kis hazánk számára is megoldhatóvá vált. Dicsőség a hősöknek, köszönet a jogkövető, fegyelmezett álampolgároknak és főhajtás az áldozatok emléke előtt!

A világvége hangulat elmúltával után Európában lassan visszatér az élet a városokba, újra indul a gazdaság, hovatovább az egészségügy is visszazökken régi kerékvágásába, de a döbbenet, az értetlenség, a kiszolgáltatottság érzése - hogy ez velünk is megtörténhetett (!) - még ott lapul a zsigerekben, tükröződik a tekintetekben. A járványnak nincs vége, csupán lélegzetvételnyi szünethez jutottunk. A világ másik fele még csak most szembesül a szörnyű valósággal, a tömeges pusztulás látványával, az összeomló egészségügy katasztrófájával, a tehetetlenség kínjával... és mindezt kivételesen nem egy hollywoodi szuperprodukcióban láthatjuk, - ez a mi bőrünkre megy, velünk történik meg jelen időben, a valóságban.

Alig pár héttel a járvány lecsengése után, és ki tudja mennyivel a várható második hullám megjelenése előtt éppen ideje, hogy felmérjük a károkat, összegezzük a tapasztalatokat, megvitassuk, mit tettünk helyesen és mit nem. Stratégiát készítsünk arra, mit kell tennünk a közeljövőben a XXI. század eleddig (minden bizonnyal) legnagyobb pándémiájával szemben. A cél korántsem bűnbak keresés, - hiszen a világ legfejletteb országai is hibát hibára halmoztak és halmoznak jelenleg is - hanem az, hogy okuljunk elkövetett hibáinkból és eredményeinkből.  Lehetőleg szigorú restriktív intézkedések bevezetése nélkül felkészüljünk a következő ütközetre, hogy nyugodt lélekkel elmondhassuk; megtettük mindazt, amit a haza, hivatástudatunk, lelkiismeretünk, - vagy éppen a betegek, és embertársaink életének, egészségének védelme - megkövetelt Tőlünk.

Ennek van most itt az ideje, erről kell most beszélnünk! Egy méltán híres történelmi személyiség (John F. Kennedy) szavaival élve: „ki, ha mi nem, mikor, ha nem most?”

E gondolatok szellemében felhívjuk mindazon kormányzati, önkormányzati ágazati vezető, valamint az egészségügyi ellátórendszer intézményeit vezető, szintjeit, szakterületeit képviselő  egészségügyi szakember, kolleganő, és kollega úr szíves figyelmét, - akik az elmúlt hónapok során komoly tapasztalatokat szereztek a járvány kezelésével, leküzdésével, az ellátórendszer reagálásával kapcsolatban - évadnyitó egészségügyi szakpolitikai rendezvényünkre, az

„Egészségügy 5 Dimenzióban”

című konferenciájára, melyet

2020. szeptember 01-én 9:00 órai kezdettel szándékozunk megrendezni

Budapesten, az Ensana Health Spa Resort (Thermál) Hotel Margitsziget Magnolia termében.

Magnolia terem

Tisztelettel kérjük Kedves Vendégeinket szíveskedjenek megosztani velünk személyes tapasztalataikat, véleményüket, javaslataikat! Konferenciánkon, előzetes terveink alapján, a teljesség igénye nélkül az alábbi témakörökkel kívánunk foglalkozni:

  • beszámolók a járványkezelés globális és hazai tapasztalatairól
  • felkészülés a második hullámra, a XXI. sz. egészségügyi kihívásaira  
  • mit tudunk a vírusról, hogyan fejlődik a járványkezelés terápiás arzenálja?
  • hogyan lehetséges olyan ellátórendszert kiépíteni, mely képes hatékonyan reagálni a járvány kihívásaira, ugyanakkor megfelel a folyamatos betegellátás követelményeinek is?
  • milyen innovatív elképzelések hasznosíthatóak a jövőben az egészségügyi intézményrendszer működésében?
  • milyen strukturális, tárgyi, személyi, szakmai hiányosságokat tárt fel a járvány „vészhelyzeti” forgatókönyve?
  • „a kormány hozzáfogott a kórházi struktúra átalakításához” (Varga Mihály) - magasabb fokozatba kapcsol a kamara az orvosi bérek mielőbbi rendezése érdekében. (MOK)

Közismert tény, hogy augusztus 15-ig járványügyi veszélyhelyzet miatt nem engedélyezett az 500 fő alatti zárt terű konferencia megtartása, ám a helyzet megnyugtató rendeződése esetén e korlátozás eltörlésre kerül. Ezért szakmai tanácsadó testületünkkel egyetértésben úgy határoztunk, hogy rendezvényünket az alábbi eljárásrend szerint hirdetjük meg:

  • ezen értesítés kézhezvételétől kezdve szeretettel várjuk minden kedves vendégünk visszajelzését, a Jelentkezési lapok MIELŐBBI elküldését. A jelentkezések beérkezését követően a számlák kiküldésre kerülnek, - azonban a részvételi díjakat augusztus 15-ig nem szükséges átutalni!
  • Amennyiben fenti korlátozások - legkésőbb augusztus 15-iki hatállyal - visszavonásra kerülnek a részvételi díjak 8 napon belüli átutalása érdekében értesítést küldünk. Amennyiben a visszavonás nem történne meg, konferenciánk programja törlésre/januári átütemezésre kerül. (vis major)
  • A részvételi szándék augusztus 15. előtt szabadon, fizetési kötelezettség nélkül írásban lemondható, e nap után lemondást nem áll módunkban elfogadni.        

Részletes programunkkal július elején jelentkezünk.   A szakmai programunk alakulásáról folyamatosan tájékoztatást küldünk.  A legfrissebb információkért kérjük, szíveskedjenek megtekinteni honlapunkon lévő tájékoztatót Cím: www.oen.hu

Reméljük, nem lesz akadálya annak, hogy vendégeink között üdvözölhessük Önt is nyárvégi konferenciánkon, 2020. szeptember 01-én Budapesten a Margitszigeten.

Budapest, 2020. június 22.

A Szervezőbizottság nevében tisztelettel és kollegiális üdvözlettel:

Dr Kovács Zoltán